Omgeving

Onze camping ligt in de weide achter onze boerderij en wie rust zoekt in een van de mooiste gebieden van Nederland, is hier op het juiste adres. Vanaf onze camping, deels onder de hoogstam fruitbomen, kunt u genieten van het uitzicht over de heuvelachtige Limburgse lössgronden van het Ransdalerveld.

Ransdaal (Limburgs: Ranzel) is een dorpje, gelegen in het Ransdalerveld. Het is een prachtig rustig landelijk gebied uitermate geschikt om te wandelen, fietsen en te ontspannen. Ransdaal heeft ongeveer 1000 inwoners en wordt gekenmerkt door grote boerderijen opgetrokken uit de typische “Kundersteen”.

Een herkenningspunt in de omgeving is de parochiekerk, die in 1932 door de Ransdalers zelf werd gebouwd uit “Kundersteen”. De architect was Frits Peutz en de stijl is neo-gotiek en modern. De toren is erg “on-Limburgs” met een zadeldak. Deze kerk is gewijd aan de heilige Theresia.

Vanwege het mooie dorpsgezicht is het niet vreemd dat ook de Mergelland route Ransdaal aan doet. Deze ca. 125 km lange fiets- en autotoerroute is een begrip onder de toerfietsrijders die alle bekende beklimmingen in het Limburgse Heuvelland aandoet.

Bovenstaande ingrediënten maken Ransdaal een ideale uitvalsbasis voor bezoekjes aan Maastricht, Valkenburg, maar ook Vaals en het drielandenpunt, Aken, Keulen, Hasselt, Tongeren en Luik liggen binnen bereik.

In het dorp ligt een een friture/brasserie, een café, een rustieke eetgelegenheid, een fruitbedrijf met winkel voor vers fruit, een duivenkweekcentrum, een schildersatelier, een autogarage en net buiten het dorp ligt een groentewinkel voor verse groenten. Helaas hebben wij geen supermarkt meer in het dorp, maar voor de bakker en supermarkten kunt u terecht in de nabij gelegen dorpen (Klimmen en Voerendaal) op ca. 2 km afstand.

Station Klimmen-Ransdaal (het mooiste station van Nederland) ligt aan de spoorlijn Maastricht – Valkenburg – Heerlen.

Ransdaal is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en ieder half uur zijn er verbindingen naar verschillende steden. Het station bevindt zich op ca. 10 minuten lopen van onze camping.